Четящите хора на София

Електронните разплащания навлизат все по-масово в европейската градска среда, а транспортът е едно от местата, където те се използват най-много. Visa в България стана партньор на Центъра за градска мобилност в технологичното осигуряване на разплащанията в софийското метро, а гражданите трябваше да разберат за наличието на това удобство.

Създадохме PR програма за популяризиране на електронните разплащания като лесна, бърза, удобна и сигурна алтернатива на парите в брой и паралелно с това за стимулиране на POS разплащанията в метрото.

 

 

Активности:

Обвързахме комуникационните активности с наградата в актуалната по това време промоция на Visa – електронен четец Kindle, и разработихме кампания в популярния социален канал за градска фотография People of Sofia (местната версия на Humans of New York). Сайтът е необикновен дигитален фотоалбум с над 132 хил. последователи, улавящ динамиката на големия град и пъстротата на лицата, с които се сблъскваме всеки ден в него.

  • Избрахме 5 млади хора с различни интереси – фрийрънър, модел, журналист, доброволец и спортист.
  • Заснехме ги, докато пътуват в метрото с книга в ръка и ги помолихме да споделят лична история, свързана с четенето. В текста ненатрапчиво позиционирахме кампанията на Visa и ключовите послания за предимствата на електронните разплащания.
  • В период от пет седмици публикувахме снимките на страниците на People of Sofia във Facebook и Instagram, като предизвикахме дискусии и положителни асоциации с електронните разплащания сред потребителите и дискусия относно ползата от тях.

 

Резултати:

За петте седмици на кампанията:

  • Достигнахме чрез organic reach 412 455 души в социалните мрежи
  • 16 228 реагираха на постовете с like, comment & share
  • Привлякохме вниманието на популярната Facebook група „Какво четеш“, където снимките бяха споделяни и дискутирани
  • Страницата на проекта в сайта на Visa в България бе посетен 43 088 пъти
  • Бяха направени близо 900 трансакции с карти Visa в метростанциите на софийското метро (ръст от 12% спрямо същия период на предходната година)

 

Галерия

Контакти

Ако искате да се консултирате с нас, да разберете повече за нашите услуги и опит или да ни поканите да участваме в конкурс, моля пишете ни на адрес: office@amic.bg или използвайте формата за запитвания:

Данните, предоставени от мен чрез настоящата форма за контакт, ще бъдат обработвани от ЕЙ ЕМ АЙ КЪМЮНИКЕЙШЪНС ООД съгласно посоченото в Политиката ни за събиране и обработване на лични данни

Съгласявам се с условията на Политиката за събиране и обработване на личните данни

[recaptcha theme:dark]

Ami communications България:

Адрес: ул. Георги С. Раковски 135 Б, ет. 2
София, 1000

Телефон: (+359 2) 989 5115; 989 6116

E-mail: office@amic.bg