Rotarix в Училища за бременни

Rotavirus gastroenteritis е често срещан вирус в България и заразява част от децата под 5-годишна възраст. Повечето майки не са добре информирани за проблема и не знаят как да предпазят децата си. Пациентските организации у нас не обръщат достатъчно внимание на опасността, която крие заразяването с rotavirus gastroenteritis. Задачата на кампанията е да:

 

  • информира майките за опасностите от вируса
  • образова как могат да предпазят децата си от ротавирусна инфекция
  • повиши разпознаваемостта на ваксината Rotarix™

 

Стратегическият ни подход включваше идентифициране и разработване на такъв канал за комуникация, който ще ни даде директен достъп до настоящи и бъдещи майки и ще ни позволи да изграждаме отношения с тях и да водим открита и честна комуникация, за да изграждаме доверие.

 

Изпълнение:

В информационна кампания, която продължава вече 6 години, AMI Communications организира серия от семинари за бъдещи майки в различни градове на България. Целта на лекциите е да се запознаят дамите с рисковете, които ротавирусната инфекция може да причини на техните деца, и да ги насърчи да използват ваксината на GlaxoSmithKline (GSK), Rotarix™. В кампанията са ангажирани висококвалифицирани специалисти, които да предоставят на майките обективна информация и да отговарят на техните въпроси. Лекциите се провеждат в рамките на специалните училища за бременни жени, където те получават брошури с разяснения и информационни материали.

 

Резултати:

  • За периода 2011-2016 г. са проведени 645 лекции в 15 от най-големите градове на страната, сред които София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас
  • Те са посетени от близо 24 000 майки, които научиха за рисковете от заразяването с rotavirus gastroenteritis
  • Повиши се информираността за опасностите от ротавирусната инфекция и методите за превенцията й
  • Повиши се информираността за ваксината на GSK Rotarix™
  • Успехът на кампанията до момента е причина тя да продължи и през 2017 г.

Галерия

Контакти

Ако искате да се консултирате с нас, да разберете повече за нашите услуги и опит или да ни поканите да участваме в конкурс, моля пишете ни на адрес: office@amic.bg или използвайте формата за запитвания:

Данните, предоставени от мен чрез настоящата форма за контакт, ще бъдат обработвани от ЕЙ ЕМ АЙ КЪМЮНИКЕЙШЪНС ООД съгласно посоченото в Политиката ни за събиране и обработване на лични данни

Съгласявам се с условията на Политиката за събиране и обработване на личните данни

[recaptcha theme:dark]

Ami communications България:

Адрес: ул. Георги С. Раковски 135 Б, ет. 2
София, 1000

Телефон: (+359 2) 989 5115; 989 6116

E-mail: office@amic.bg