Цветни улици

ЧЕЗ Разпределение стопанисва хиляди електрически табла в София и градовете на Западна България. Те, обаче, често са чупени, увреждани или използвани за лепене на плакати. В продължение на години усилията на компанията да подменя и чисти таблата остават незабелязани заради тези прояви на вандализъм.

 

За да даде положителен пример за опазването и развитието на градската среда ЧЕЗ България започна кампания за противодействие на вандалските прояви върху елементи на електроразпределителната инфраструктура. Кампанията, наречена „Цветни улици”, акцентира върху подобряване на градската среда чрез изрисуване на 100 електрически ревизионни табла в центалните части на София. Проектът  се реализира поетапно през 2012 и 2013 година. Към проекта бяха привлечени сдружения на артисти и художници, с цел да се стимулират младите творци и да се даде изява на таланта им. „Цветни улици“ продължи през следващите години и в други градове в Западна България, където ЧЕЗ развива своята дейност.

AMI Communications помогна с организирането на медийната част на кампанията „Цветни улици”.

 

Изпълнение:

В рамките на кампанията „Цветни улици” бяха осъществени две медийни събития, в които участваха кметът на град София Йорданка Фандъкова и част от художниците, изрисували таблата. Изпратени бяха 4 прессъобщения за всеки един етап от кампанията, а представители на мениджмънта на ЧЕЗ и на художниците дадоха серия от интервюта – в телевизии, печатни и онлайн издания.

 

Резултати:

Кампанията „Цветни улици“ се радва на широко отразяване в медиите:

  • 124 медийни публикации
  • 5 репортажа в национални телевизии
  • 8 радио репортажа
  • 23 печатни и 88 онлайн публикации

Рязко намаляха вандалските прояви по табла, които са изрисувани в рамките на кампанията „Цветни улици“.

Галерия

Контакти

Ако искате да се консултирате с нас, да разберете повече за нашите услуги и опит или да ни поканите да участваме в конкурс, моля пишете ни на адрес: office@amic.bg или използвайте формата за запитвания:

Данните, предоставени от мен чрез настоящата форма за контакт, ще бъдат обработвани от ЕЙ ЕМ АЙ КЪМЮНИКЕЙШЪНС ООД съгласно посоченото в Политиката ни за събиране и обработване на лични данни

Съгласявам се с условията на Политиката за събиране и обработване на личните данни

[recaptcha theme:dark]

Ami communications България:

Адрес: ул. Георги С. Раковски 135 Б, ет. 2
София, 1000

Телефон: (+359 2) 989 5115; 989 6116

E-mail: office@amic.bg