Конкурс „Училища на бъдещето“

От 2013 г. Фондация „Америка за България“ организира конкурс  “Училища на бъдещето” за модернизиране на учебната среда. Благодарение на финансирането, получено в конкурсa, над 30 000 български ученици в 45 училища получиха достъп до нови лаборатории по естествени науки и използват най-модерни технологии.

 

Въпреки социалното си значение, в годините конкурсът не получаваше достатъчно медийно отразяване,. Нашата задача беше да привлечем вниманието на медиите към огромния мащаб и важност на този проект.

 

За реализирането на тази задача заложихме на индивидуален подход към ключовите национални и регионални медии. Предложихме интересно за медиите съдържание и включихме в комуникацията не само представители на фондацията, но и директори и учители от училища бенефициенти от конкурса.

 

Изпълнение:

Началото на кампанията за набиране на кандидати за поредното издание на конкурса „Училища на бъдещето“ обявихме със специално медийно събитие в училище бенефициент от предишно издание на конкурса. Изпратихме прессъобщение до националните и регионални медии. В продължение предложихме на избрани регионални медии интервюта с програмния директор на фондацията. Установихме партньорства с 3 водещи национални медии (ТВ, принт и радио), които подкрепиха конкурса.

 

Имената на печелившите 23 училища обявихме с прессъобщение две седмици преди заключителното събитие от конкурса. В допълнение изпратихме таргетирани имейли до регионалните медии, за да представим училищата – победители от техния регион. Анонсирахме заключителното събитие на конкурса с още едно прессъобщение. Поканихме националните медии на събитието и координирахме провеждането на интервюта и публикуването на ексклузивни материали.

 

Резултати:

 • 155 публикации в медиите (с позитивен и информативен характер)
  • 107 – в онлайн медии
  • 40 – в печатни медии
  • 4 ТВ интервюта с програмния директор на фондацията и учители
  • 2 интервюта за национални радио станции
  • тематично едночасово радио предаване
  • 2 интервюта за печатни регионални медии
  • видео интервю за онлайн медиа
 • Посланията на кампанията присъстваха в отразяването на прессъобщенията и медийните събития, а името на фондацията беше споменато в заглавието или първия параграф
 • Журналисти от 10 медии присъстваха на заключителното събитие.

Контакти

Ако искате да се консултирате с нас, да разберете повече за нашите услуги и опит или да ни поканите да участваме в конкурс, моля пишете ни на адрес: office@amic.bg или използвайте формата за запитвания:

Данните, предоставени от мен чрез настоящата форма за контакт, ще бъдат обработвани от ЕЙ ЕМ АЙ КЪМЮНИКЕЙШЪНС ООД съгласно посоченото в Политиката ни за събиране и обработване на лични данни

Съгласявам се с условията на Политиката за събиране и обработване на личните данни

[recaptcha theme:dark]

Ami communications България:

Адрес: ул. Георги С. Раковски 135 Б, ет. 2
София, 1000

Телефон: (+359 2) 989 5115; 989 6116

E-mail: office@amic.bg