Модернизиране на критичната инфраструктура на София

Според лицензионните си задължения ЧЕЗ Разпределение България трябва да управлява, поддържа и инвестира в обновяването на електроенергийните съоръжения в Западна България. Част от тези съоръжения попадат в критичната енергийна инфраструктура на България. От тях зависи нормалното функциониране на ключовите държавните институции, болници, обществен транспорт и учебни заведения. Всяка авария в тези съоръжения може да има тежки последици за сигурността на страната. Същевременно ЧЕЗ Разпределение се нуждае от одобрението на енергийния регулатор при планирането на необходимия инвестиционен ресурс за съоръженията от критичната инфраструктура.

В периода 2012-2014 г. с подкрепата на AMI Communications ЧЕЗ България осъществи PR кампания за аргументиране на нуждата от модернизация на критичната инфраструктура на София. Целта на кампанията бе да привлече вниманието на обществеността и институциите към нуждата от реновиране на ключовите енергийни съоръжения в столицата и да насърчи регулатора да одобри отделянето на по-голям ресурс за инвестиции в електроразпределителната мрежа.

 

Изпълнение:

Кампанията беше фокусирана върху активна и продължителна комуникация с медиите и институциите. За две години бяха организирани 8 медийни събития при реализация на инвестиционни проекти, свързани с критичната инфраструктура. Бяха изпратени 23 прессъобщения и над 50 писма до заинтересовани страни. Представители на ЧЕЗ дадоха 11 интервюта. Основен момент в кампанията беше организираната кръгла маса с участието на 70 експерти, представители на институциите, медиите и заинтересованите страни.

 

Резултати:

  • 828 медийни публикации на тема критична инфраструктура:
    • 129 в печатни медии
    • 654 в онлайн медии
    • 45 в телевизии и радиостанции
  • Близко сътрудничество и подкрепа от страна на Софийска община и Камарата на строителите в България
  • Обществен дебат по темата с участието на заинтересованите страни
  • Подписване на 5-годишна програма за инвестиции и общи действия на ЧЕЗ и Столична община за развитие на критичната инфраструктура.

Галерия

Контакти

Ако искате да се консултирате с нас, да разберете повече за нашите услуги и опит или да ни поканите да участваме в конкурс, моля пишете ни на адрес: office@amic.bg или използвайте формата за запитвания:

Данните, предоставени от мен чрез настоящата форма за контакт, ще бъдат обработвани от ЕЙ ЕМ АЙ КЪМЮНИКЕЙШЪНС ООД съгласно посоченото в Политиката ни за събиране и обработване на лични данни

Съгласявам се с условията на Политиката за събиране и обработване на личните данни

[recaptcha theme:dark]

Ami communications България:

Адрес: ул. Георги С. Раковски 135 Б, ет. 2
София, 1000

Телефон: (+359 2) 989 5115; 989 6116

E-mail: office@amic.bg