Заедно за природата

AMI Communications България разработи програмата „Заедно за природата“  в рамките на политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие. Нейната цел е да насочи вниманието на широката общественост към опазването на околната среда и да представи рециклирането на бирени бутилки и опаковки като ефективна практика в тази насока. Инициативата се осъществява в партньорство с ЕКОПАК България.

 

Активности:

Активности (юни – ноември 2017 г.)

  • Събития – организиране на три мащабни събития за събиране на бирени опаковки на централни локации в София, Благоевград и Шумен. Хората бяха поканени да донесат за рециклиране максимално количество опаковки от бира – стъклени, пластмасови бутилки и кенове (без значение от конкретната марка или цвят на опаковката), и в замяна получиха пълни бутилки с бира от Карлсберг. Изборът на населените места беше съобразен с това, че в София е централата на Карлсберг България, а в Благоевград и в Шумен – пивоварните на компанията.
  • Връзки с медиите – 6 прессъобщения (по 2 за всяко събитие)
  • Образователна кампания към широката общественост в партньорство с ЕКОПАК – брошури, плакати, образователни игри и разяснителни материали, които да насочат хората как да станат част от решението.
  • Кампания за анонсиране на събитията в национални и регионални радио станции и в дигиталните канали на Карлсберг България.

 

Резултати:

  • Бяха събрани около 40 000 бирени опаковки
  • Близо 5 000 души взеха участие в трите събития
  • 26 журналисти (15 в София, 5 в Благоевград и 6 в Шумен) се присъединиха към събирането на бирени опаковки
  • Информация за кампанията беше отразена в над 450 публикации в национални и регионални медии
  • Инициативата достигна чрез медиите до над 800 000 души

Контакти

Ако искате да се консултирате с нас, да разберете повече за нашите услуги и опит или да ни поканите да участваме в конкурс, моля пишете ни на адрес: office@amic.bg или използвайте формата за запитвания:

Данните, предоставени от мен чрез настоящата форма за контакт, ще бъдат обработвани от ЕЙ ЕМ АЙ КЪМЮНИКЕЙШЪНС ООД съгласно посоченото в Политиката ни за събиране и обработване на лични данни

Съгласявам се с условията на Политиката за събиране и обработване на личните данни

[recaptcha theme:dark]

Ami communications България:

Адрес: ул. Георги С. Раковски 135 Б, ет. 2
София, 1000

Телефон: (+359 2) 989 5115; 989 6116

E-mail: office@amic.bg