MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка

25.3.2022 | Публикувано от admin

Кампанията се провежда за осми път, а събраните тази година дълготрайни хранителни продукти ще бъдат в подкрепа на хора, бягащи от войната в Украйна

София, 25 март 2022 г. – МЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм Доброта“ на Българска хранителна банка (БХБ). Инициативата се провежда за осми път като събраните тази година трайни пакетирани и консервирани хранителни продукти ще бъдат използвани за подпомагане на бежанците от Украйна, които вече са на територията на страната.

Желаещите да се включат в кампанията „Килограм доброта“, могат да го направят на 26 март (събота) и 27 март (неделя) в магазин МЕТРО София 1 (бул. Цариградско шосе) и магазин МЕТРО София 2 (бул. Европа) от 10:00 до 18:00 ч. Всеки индивидуален дарител може да се включи, като закупи пакет ориз, боб, леща, макарони или олио от магазините на МЕТРО в София и го  предаде на доброволците в обозначените след касите места.

„В трудни времена на конфликт, когато милиони хора са принудени да напуснат домовете си, всяка помощ е важна. Надяваме се с подкрепата си за кампанията „Килограм доброта“ да можем да дадем поне малко стабилност и топлина на хората, избягали от войната в Украйна. Вярваме и подкрепяме каузата на Българска хранителна банка, която вече 10 години спасява годни хранителни продукти с къс срок, като ги предоставя в различни социални програми в помощ на нуждаещите се“, каза Ива Тафраджийска, Мениджър Корпоративни комуникации на МЕТРО България.

В партньорство с над 60 организации от социалния сектор Българска хранителна банка всяка година подпомага над 20 000 души от най-уязвимите групи – деца без родители, деца с увреждания, самотни родители, деца и жени, преживели насилие, самотно живеещи възрастни хора, хора със зависимости, възрастни хора с трайни увреждания и всички други хора в риск и в нужда. МЕТРО България активно подкрепя различни инициативи на БХБ от 2015 г. насам.

За МЕТРО България

МЕТРО България – най-голямата компания за търговия на едро, оперираща на българския пазар от 1999 година, обслужваща клиенти от хотелския и ресторантьорския бизнес, търговци и фирми. Компанията управлява 11 кеш енд кери магазина, както и 1 снабдителна база, с над 2100 служители. Над 645 000 професионални клиенти на МЕТРО България разчитат на продуктовата компетентност и качествените услуги на компанията, за да осъществяват успешно своя ежедневен бизнес. Отговорността е заложена в начина, по който МЕТРО осъществява дейността си – създавайки споделена стойност за общностите чрез своята инициатива и „Отгледано с грижа в България“.