ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира игрални площадки на детска градина “Наталия“ в гр. Гълъбово

1.6.2021 | Публикувано от admin

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ извърши цялостен ремонт на игралните площадки на детска градина „Наталия“ в гр. Гълъбово. Проектът е на стойност над 200 000 лева и е част от споразумението за социални инвестиции между компанията и Община Гълъбово, подписано през 2012 г.

Като част от ремонта на площадките бяха поставени ударопоглъщащи съоръжения, които отговарят на най-високите съвременни стандарти за безопасност на малчуганите. Бяха закупени и монтирани нови, модерни люлки, пързалки и сенчести беседки. Изградена беше и зона за тихи игри. Старите съоръжения в двора на детската градина бяха премахнати, а външната ограда заменена с нова.

„Детска градина „Наталия“ е една от двете на територията на град Гълъбово и тази година празнува 60 годишнина. Детските й площадки не бяха ремонтирани от много време и имаше нужда от промяна, за да посрещнат потребностите на малчуганите за забавни игри, веселие и пълноценно време навън. Щастливи сме, че осигурихме нужното, за да могат децата да се занимават пълноценно, а педагозите да са спокойни, че те играят в една сигурна и модерна среда“, каза Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

„Децата ще получат един хубав подарък за 1 юни, деня на детето и в чест на 60 годишнината от откриването на ДГ „Наталия“. Надявам се, че и занапред ще продължим доброто сътрудничество с ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, на които бих искал да благодаря“, каза зам.-кмета на Община Гълъбово, Димитър Василев.

Кадри от реновираната площадка може да видите тук.

В детска градина „Наталия“ се обучават ежегодно повече от 100 деца на възраст от 2 до 7 години. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепя заведението дългосрочно. Представители на компанията често гостуват по различни поводи, многократно са изнасяли лекции за Световния ден на околната среда. Деца от градината са гостували и в самата електроцентрала. В рамките на споразумението с Община Гълъбово, през 2013 г. беше осъществен друг голям проект – основен ремонт на вътрешния басейн и спортния салон на детската градина, в които бяха инвестирани повече от 165 000 лева.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е сред най-големите корпоративни дарители в област Стара Загора. През годините в подкрепа на местната общност са направени вложения от над 9 милиона лева. Ежегодно, реализираните проекти в община Гълъбово за подобряване условията на живот възлизат на 500 000 лева.

„КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда 11% от електроенергията в страната, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на България. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).