ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ получи престижно отличие за приноса си към местните общности

23.3.2022 | Публикувано от admin

За последните 10 години компанията е  инвестирала над 10 млн. лева в подобряване на средата на живот на хората в региона на Гълъбово и Стара Загора

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ получи престижната награда „Бизнес Хонорис Кауза“ за приноса си за подобряване на средата на живот за хората в община Гълъбово. Отличието за отговорни бизнес практики бе връчено на изпълнителния директор Красимир Ненов от Александър Николов, Министър на Енергетиката.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, която произвежда над 10% от електроенергията в страната, е сред най-големите дарители в региона на Стара Загора и Гълъбово, където се намира електроцентралата. Социалните инвестиции на компанията са фокусирани в сферата на образованието, здравеопазването, спорта за деца и младежи, опазване на околната среда и подкрепа за хората с увреждания и други уязвими социални групи.

„За нас като отговорен бизнес е изключително важно да участваме активно в развитието на местните общности. Централата ни е в района, нашите служители живеят там, децата им растат в тази среда. Стремим се да повишаваме качеството на живот като годишно отделяме средно 700 000 лева за социални инвестиции, насочени изключително към съседите ни в Гълъбово и Стара Загора. Всяка усмивка на новата детска площадка, всеки разговор с новия учител по английски, всеки гол на новото игрище в училище променят за добро живота на съседите ни”, коментира Надя Синигерска-Бохорова, Мениджър “Комуникации” на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Наградите „Бизнес Хонорис Кауза“ са учредени от в. „24 часа“ с цел да отличат социално отговорното предприемачество в България и се връчват за първи път.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

 

За повече информация:

Цветелина Манолова

AMI Communications

Mobile: + (359) 894 737 157

E-mail: tsvetelina.manolova@amic.bg