ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари сладки моменти на деца и младежи в неравностойно положение

7.5.2021 | Публикувано от admin

Централата подсигури пакети с великденски лакомства за клиентите на шест специализирани институции 

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури над 200 великденски пакета за деца, младежи и възрастни от няколко социални институции в Стара Загора и Гълъбово за празника Възкресение Христово. Kозунаци и други лакомства зарадваха настанените в Кризисния център „Самарянска къща” жени и деца, пострадали от насилие,  хората от  Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян“, живеещите в  центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи, лишени от родителска грижа в Стара Загора,  както и възпитаниците на Дневния център за деца и младежи с увреждания в Гълъбово.

„Последните месеци ни дадоха да разберем, че независимо от обстоятелствата, човещината и подкрепата са силна енергия. Надяваме се нашата подкрепа да е донесла едно позитивно усещане на хората в неравностойно положение в навечерието на празници, които носят светлина и надежда на цялото ни общество“, заяви Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и активни дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е разположена топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4,5 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ към местните общности.  През миналата година компанията поде редица инициативи в контекста на борбата срещу COVID-19, като извърши наложителни ремонти, осигури хранителни пакети и защитни консумативи за редица социални и здравни институции на местно ниво.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда годишно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).