ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дарява над 2 тона дълготрайни храни на 3 социални организации в гр. Стара Загора

13.12.2021 | Публикувано от admin

Благотворителна кампания „Подкрепи хора в нужда, дари надежда за Коледа“ ще зарадва десетки нуждаещи се в региона

Служителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще подарят повече от 2000 кг дълготрайни храни и хигиенни материали на 3 социални организации в Стара Загора. Вдъхновени от 5-ти декември – Световния ден на доброволеца и предстоящите Коледни празници, работещите в  компанията сами закупиха и сортираха необходимите продукти, за да подпомогнат хората в нужда.

В рамките на две седмици енергетиците от  ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ събраха 2228 кг. варива, брашно, олио и консервирани храни, които ще бъдат предадени на  Социалната кухня при храм Св. Паисий Хилендарски в Стара Загора, която се грижи за десетки самотни възрастни и социално слаби хора, на Кризисен център „Самарянска къща“, в който са настанени жени и деца, жертви на насилие и на Дневния център за хора с ментални увреждания и хронични психични проблеми „Св. Св. Козма и Дамян“, посещаван ежедневно от 20 души.

В инициативата се включиха и служителите на компанията от централния офис в гр. София, които събраха санитарно-хигиенни материали за младежите от “Наблюдавано жилище” при Сдружение “Самаряни”. В него в момента пребивават  момчета и момичета, които скоро са напуснали институции за деца и младежи, лишени от родителска грижа и са в процес на адаптация към живота навън – търсене на работа и самостоятелно жилище.

„Инициативата дойде от колегите ни, а ентусиазмът им бе наистина заразен – не само генерираха идеята и активно се включиха в набирането на нужните стоки, но и лично помогнаха за опаковането и превозването им до получателите. Това е истинският дух на доброволчеството – нашите енергетици дават не само електрически, а и заряда на своята воля за добро. Така в празничните дни наред с коледните искри навън ще светят и сърцата на хората в нужда“, каза Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Комуникации и КСО“ в компанията .

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила почти 5 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).