ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари респиратор на болницата в град Гълъбово

23.9.2021 | Публикувано от admin

Подкрепата е част от нов социален проект на компанията за подпомагане на МБАЛ Гълъбово в борбата с Covid-19

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” започна работа по нов социален проект, в рамките на който осигури респиратор за интензивна грижа за пациенти в болницата в град Гълъбово. Животоподдържащата техника на стойност 39 000 лв. е вече доставена на медиците в МБАЛ Гълъбово. Общинската болница в малкия град ежегодно приема над 3300 пациенти и e единственото лечебно заведение със специализирано Ковид-отделение в района на комплекс “Марица Изток”.

„Изказвам своята благодарност към ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ за последователните им действия в подкрепа на болницата и направеното дарение. Приносът на компанията е изключително важен за нас, защото така се чувстваме по-уверени, сигурни и спокойни в грижите, които полагаме за нашите пациенти. Безспорно новият респиратор значително ще подобри готовността ни да реагираме в тежки ситуации“, заяви доктор Гошо Грозев, директор на МБАЛ Гълъбово.

От началото на Covid-19 пандемията компанията на няколко пъти осигури предпазни облекла и консумативи, средства за дезинфекция и бързи тестове на болничното заведение. След съгласуване на нуждите с екипа на болницата, спешно бе закупена и медицинска апаратура в помощ на диагностицирането, лечението и транспортирането на пациентите. Благодарение на „КонтурГлобал“ и кислородната система на болницата бе ремонтирана и осъвременена, за да се осигури надеждна грижа за пациентите, които се нуждаят от кислородна терапия.

„Наясно сме с предизвикателствата, пред които са изправени нашите съседи в МБАЛ-Гълъбово. Затова още преди началото на есенната вирусна вълна координирахме с ръководството на болницата с какво можем да помогнем на тях и пациентите им. Веднага започнахме работа по закупуването на нужната медицинска апаратура, като набавихме първо идентифицираното като най-важно, във възможно най-кратки срокове“, сподели Надя Синигерска–Бохорова, Мениджър „Комуникации и КСО“.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и щедри дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. Над 9 милиона лева са инвестирани в проекти в полза на обществото, като основната част от средствата са предназначени за местните общности.
„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).