Светът на металите под микроскоп

15.6.2022 | Публикувано от admin

Аурубис България запозна малките изследователи с изумителния свят на металите и разпали любопитството им

В деня на бащата (11 юни 2022 г.) „Аурубис България“ предизвика малките откриватели и изследователи да разберат повече за металите, които ни заобикалят и сами да разгледат как изглеждат те под микроскоп.

Празникът бе организиран от Националния военноисторически музей в град София, а компанията бе сред основните партньорите а събитието.

Какво точно представляват металите, как изглеждат в естествения си вид преди да бъдат обработени, защо някои метали са по-редки от други – на тези и на още много въпроси децата откриха отговор на щанда на Аурубис България, където отблизо се запознаха с най-различни метали, руди и минерали като мед, злато и други.

С нагледни примери от своята работа Милен Кадийски, Ръководител изследване и развитие – сектор материали, успя да направи тежката индустрия интересна и за най-малките, разкривайки им тайните на металите около нас.

Любознателните малчугани задаваха всякакви въпроси на Милен. С помощта на мощен микроскоп децата имаха възможност да видят в детайли как изглежда медта в естествения си вид и как изглежда тя след обработка.