Олимпийският отбор на Visa за Токио 2020 е най-многобройният и е съставен от най-разнообразни спортисти

1.7.2021 | Публикувано от admin

САН ФРАНЦИСКО, Калифорния – 01 юли 2021 г. – Малко повече от 20 дни преди церемонията по откриването на Токио 2020, Visa, световен партньор за платежните технологии на Олимпийските и Параолимпийските игри, разкри пълния списък със спортисти от Отбора на Visa. Тази година Visa отбелязва и най-голямата си инвестиция в олимпийски и параолимпийски спортисти досега. От създаването на програмата на Visa през  2000 г. компанията е подкрепила над 500 състезатели в рамките на усилията си да помогне на атлетите да бъдат успешни както на терена, така и извън него.

Отборът на Visa за Токио 2020 в числа:

 102 спортисти, сред които двама служители на Visa от Олимпийската и Параолимпийската програма на компанията за бизнес развитие;

  • 56 жени, 46 мъже, в илюстрация на ангажимента на Visa за равенство между половете в спорта, бизнеса и извън него;
  • 54 държави, 19 от които за първи път имат представител в Отбора на Visa (България, Аржентина, Коста Рика, Индия и Тайланд и др.);
  • 28 спорта, сред които новите дисциплини BMX Freestyle, скейтборд, спортно катерене и сърф

„Всички ние можем да се поучим от последователността и всеотдайността, които нашият Отбор на Visa за олимпийски и параолимпийски надежди показа през изминалата година, трансформирайки несигурността в решителност. За нас е чест да подкрепим Отбора на Visa и всички спортисти, които ще се състезават в Токио. За тях това беше едно по-дълго от очакваното пътуване, но несъмнено то ще ни напомня за изключителната сила и характер, които са необходими, за да се стигне дотам“, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Лекоатлетката Ивет Лалова, която представя България в Отбора на Visa, сподели: „За мен е чест да бъда сред толкова много олимпийски медалисти и спортисти от световна класа. Това, че съм част от Отбора на Visa, ме кара да се чувствам горда и ме мотивира да работя усилено. Подкрепата на Visa по време на моята подготовка ми дава увереност и спокойствие, но изпитвам и чувство на отговорност като единствен спортист, представящ България.“

Приобщаването на спортистите извън играта

Visa разбира значението на подкрепата си към състезателите в зенита на тяхната спортна кариера, както и предизвикателствата, с които те често се сблъскват, след приключването ѝ. Компанията е изградила 35-годишно партньорство чрез Олимпийската и Параолимпийската програма за бизнес развитие, която предлага на спортистите възможности за двугодишна ротационна заетост. Чрез нея Visa осигурява достъп до различни бизнес области от своите операции, които дават възможност на състезателите да потърсят професионална реализация извън спорта.

За да научите повече за постоянната подкрепа на Visa за олимпийски и параолимпийски спортисти, посетете страницата на Visa за олимпийско партньорство.

За Visa

Visa Inc. (NYSE: V) е световен лидер в дигиталните разплащания. Мисията ни е да свързваме света чрез най-иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, която подпомага развитието и просперитета на хората, бизнеса и икономиката. Нашата развита глобална технологична мрежа, VisaNet, обработва и опосредства сигурни и надеждни разплащания по цял свят и има капацитет да поеме над 65 000 трансакционни съобщения в секунда. Непрестанният фокус на компанията върху иновациите е катализатор за бързия растеж на дигиталната търговия с всякакви устройства, за всеки и навсякъде. В условията на глобален преход към дигитални технологии Visa използва своята марка, продукти, човешки ресурси, мрежа и мащаб, за да преобрази бъдещето на търговията. За повече информация, посетете visabg.com и @Visa_BG.