МЕТРО България става част от инициативата „Достъпно за вас“ на Министерството на икономиката и индустрията

7.12.2023 | Публикувано от admin

Програмата има за цел да осигури достъп до основни хранителни продукти от малката потребителска кошница на изгодни цени777

МЕТРО България, водещата компания в търговията на едро, с гордост обявява своето участие в инициативата на Министерството на икономиката и индустрията „Достъпно за вас“. МЕТРО ще предостави на своите клиенти разнообразие от хранителни продукти на достъпни цени за тях и техните бизнеси. Новият ценови модел не само улеснява клиентите от ресторантьорския и хотелиерския сектор, но и предоставя възможност за изгодни покупки за всички клиенти в магазините на МЕТРО.

„Инициативата „Достъпно за вас“ е още една крачка, която правим към изпълнение на поетия ангажимент към клиентите и обществото. Съчетавайки ниски цени с гъвкав ценови модел, искаме да подпомогнем както търговците, така и обикновените потребители. Стартираме новата инициатива през декември, за да направим празничното пазаруване още по-специално и изгодно за всички,“ каза Жан Котан, изпълнителен директор на МЕТРО България.

В рамките на „Достъпно за вас“ МЕТРО България предлага изгодно продукти от първа необходимост като брашно, варива, тестени изделия, риба, месо, млечни продукти, плодове и зеленчуци.

МЕТРО винаги се отнася отговорно и с грижа към своите потребители, като им предоставя най-висококачествените продукти на достъпни за тях цени. Част от инициативите, подчертаващи този ангажимент е програмата „Винаги изгодно“, която предлага над 40 продукта от категории свежи храни ежеседмично на добри цени. Тази ценова инициатива е създадена в помощ на клиентите от ресторантьорския и хотелиерския бранш, но е достъпна и за другите купувачи в магазините на МЕТРО.

Ценовият модел „Вземи повече, спести повече“ е друг основен стълб, подпомагащ търговията на едро. Към момента във „Вземи повече, спести повече“ са включени над 6000 продукта, предлагани на три ценови нива, които могат да се определят според количествата:

  • 1-во ниво: Цена, валидна за покупката на една МЕТРО единица.
  • 2-ро ниво: Съобразени със седмичните нужди на едно домакинство.
  • 3-то ниво: Количества, достъпни за средни и малки търговци.

Иновативният модел позволява на клиентите да избират ценовите нива, които най-добре отговарят на техните индивидуални нужди.

С многобройните възможности за изгодни покупки търговецът на едро съчетава качеството с ниските цени, създавайки идеалната среда за празнично пазаруване. Инициативите не само ще допринесат за пълноценното празнуване на клиентите на МЕТРО, но и ще им позволи да избегнат излишни разходи, позволявайки им да спестят пари и да се насладят на празничния сезон.

 

За МЕТРО България

МЕТРО България – най-голямата компания за търговия на едро, оперираща на българския пазар от 1999 година, обслужваща клиенти от хотелския и ресторантьорския бизнес, търговци и фирми. Компанията управлява 11 магазина, както и 1 снабдителна база, с над 2000 служители. За нуждите на B2B клиентите, МЕТРО развива дейността си в многоканален модел на търговия, който съчетава магазини за търговия на едро и услуга за доставки на хранителни и нехранителни продукти.

Хиляди професионални клиенти на МЕТРО България разчитат на продуктовата компетентност и качествените услуги на компанията, за да осъществяват успешно своя ежедневен бизнес. Отговорността е заложена в начина, по който МЕТРО осъществява дейността си – създавайки споделена стойност за общностите чрез своята ESG стратегия.