Започна строежът на втора фаза от комплекс River Park

21.2.2024 | Публикувано от admin

Символична първа копка даде начало на строителството на втората фаза на жилищния комплекс River Park, което включва изграждането на  нова алея с 42 къщи. За тяхното изпълнение инвеститорът „Недвижими имоти Дивелъпмънтс” се доверява на БС Конструкция – компания с дългогодишен опит в сферата на строителството и неговото управление. Поради засиления интерес към комплекса, към момента повече от половината къщи на Алея 5 са продадени. През първата фаза на River Park бяха издигнати 110 домове, които вече имат своите собственици.

Жилищата от Алея 5 предлагат на бъдещите новодомци избор от 37 редови къщи, 2 къщи близнаци, както и 3 самостоятелни такива, всяко от които с уникални характеристики и предимства.

Площта на редовите къщи – между 207 м2 и 215 м2, включва просторен и светъл партерен етаж с дневна, кухня, трапезария, тоалетна за гости, техническо помещение, както и първи етаж с три спални, едната от които с дрешник, 2 бани и мокро помещение. Дворното пространство ще варира от 60 м2 до 245 м2.

Къщите близнаци ще разполагат с РЗП от 238 м2, както и 4 спални и две паркоместа. За първи път ще бъдат предлагани и самостоятелни къщи. Те са три на брой и всяка от тях разполага с 488 м2 жилищна площ. Размерът на индивидуалните зелени площи също е по-голям – от 500 до 1000 м2. Самостоятелните къщи са идеални за по-големи семейства, или за тези, които търсят уединение и усещане за простор.

„Днес отбелязваме важен етап в развитието на River Park с първата копка на втората фаза. Нашата цел е да създадем не просто луксозен жилищен комплекс, а динамична общност от успешни хора. С гордост виждаме реализацията на този проект и сме уверени, че River Park ще продължи да бъде символ на качество и комфорт в жилищната сфера,“ каза Ори Нив, изпълнителен директор на „Недвижими имоти Дивелъпмънтс”.

„Благодаря на инвеститора „Недвижими имоти Дивелъпмънтс“ за оказаното доверие. За БС Конструкция е чест  да се включим в реализацията на този проект. Високите стандарти, заложени в изграждането на такъв луксозен жилищен комплекс са предизвикателство за всеки строител. Вярваме, че опитът, който компанията ни е натрупала, експертизата на инженерно-техническия ни състав и доброто взаимодействие с Възложителя, ръководителя на проекта и проектантския екип, ще ни позволят да се справим с това предизвикателство.  Убедени сме, че резултатът от нашия труд ще бъде изградена луксозна, красива и устойчива жизнена среда, с която ще се гордеем,“ заяви Георги Калоянов, заместник-изпълнителен директор,

River Park е разположен в подножието на Витоша на над 695 м. надморска височина в Симеоново, в непосредствена близост до природен парк „Витоша“ и станцията на Симеоновския лифт. Къщите в комплекса са възможно най-отдалечени една от друга и помещенията в тях са просторни. River Park цели да предостави на живущите възможността да се наслаждават на природата, без да се лишат от удобствата на града.

В границите на River Park минава планински поток, а жителите ще имат на разположение повече от 100 хил. кв. м зелени площи. Едва 15% от терена, са предназначени за застрояване, комплексът предлага на своите обитатели спортни съоръжения на открито, алеи за разходка, зони за разходка на кучета, зони за пикник и отдих и др. Тяхното интегриране в цялата инфраструктура създава красива и устойчива среда на живот. В унисон с естествената гора на Витоша се засаждат над 3000 дървета от различни видове – дъб, бор, ясен, бреза и обикновен габър, които създават плавен преход между града и планината.

 

За Недвижими имоти Дивелъпмънтс

Зад проекта Ривър Парк стои Dynamic Group, компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти и инвестиции в милиарди евро в мащабни проекти по цял свят. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи. Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество – “Недвижими имоти Дивелъпмънтс”.

За BS Konstructia

BS Konstructia е компания с 26 годишен опит в сферата на строителството и неговото управление. Отличава се с чудесна репутация и голяма експертиза в строителството на обществени, административни, производствени, жилищни сгради и инфраструктурни проекти.