„Аурубис България“ продължи с облагородяване на Средногорието за поредна пролет

11.5.2022 | Публикувано от admin

За поредна пролет „Аурубис България“ осъществи поредица от зелени инициативи в Средногорието заедно с общините Пирдоп, Златица и Антон, местните училища, детски градини и сдружения. Проектите са част от дългосрочната програма на компанията за подобряване на условията за живот в Средногорието и превръщането му в атрактивен туристически район.

„Аурубис“ организира зарибяване на язовир „Душанци“ с над 2.2 тона шарани, амура и сомове като част от програмата си за подобряване на водната среда и поддържане на съоръжението. Зарибителният материал е доставен от язовир „Огоста“.

Служители на „Аурубис“, заедно с жители на Пирдоп и с. Душанци, Ловно-рибарско сдружение „Средногорие“, Държавно горско стопанство „Пирдоп“ и местните училища продължиха проекта си за облагородяване на територията около язовир „Душанци“, започнат през пролетта на миналата година. Инициативата включи надграждане на обособения кът за отдих около водоема с беседки, фундаменти за игри на открито и озеленяване.

Компанията предостави и над 4500 растения от 60 вида на Пирдоп и Златица, селата Антон, Карлиево, Петрич, Душанци и Църквище за облагородяване на зелените площи в обществените пространства, детските градини и училищата. В допълнение „Аурубис“ организира и финансира пролетното почистване и измиване на улиците в Пирдоп и с. Душанци с обща дължина над 20 километра. Предстои почистване на улиците в Златица и селата в общината.